fbpx

Magabiztosság

Sokan nem mernek kerékpározni városban, mert nem érzik magukat biztonságban az utakon. A Velo! képzésein olyan technikákat sajátítanak el a résztvevők, amelyek nagyban megnövelik a kerékpáros biztonságát és magabiztosságát minden közlekedési helyzetben. Viszlát, félelem!

Egyenlőség

Minden közlekedő ugyanolyan jogokkal közlekedik Budapest utcáin, ezért nem hiszünk a kerékpáros – autós megkülönböztetésben. Az egyenlő jogok egyenlő felelősségekkel járnak, ezért célunk a kerékpáros közlekedők felelősségteljes és tudatos közlekedésének elősegítése. Legyél közlekedő, ne (csak) bringás!

Egészség

Kerékpározni nemcsak jó és örömteli, hanem egészséges is! A rendszeresen kerékpározók kevesebbszer betegednek meg és hosszabb életkort élnek meg, mint a nem kerékpározók. A városi kerékpározás amellett, hogy eljuttat A-ból B-be, még sportolási lehetőség is, észrevétlenül javítható testünk fizikai állapota kortól függetlenül.
Viszlát, túlsúly!

Gyorsaság, kényelem

A budapesti tömegközlekedési utak átlagosan 3,6 km-esek voltak 2016-ban, utazások átlagsebessége 20km/h (még autóval is mindössze 30-40km/h!). Nyilvánvaló, hogy a legtöbb utat kerékpárral teheti meg az ember a leggyorsabban. Sokan azonban azért nem kerékpároznak, mert ruházatuk nem megfelelő az időjárási feltételekhez: a Velo! képzésein gyakorlati tanácsokat adunk minden évszaknak megfelelő ruházat viseletéhez; illetve személyre szabott útvonalakat javasolunk pl. munkába járáshoz.
Viszlát, várakozás! Viszlát, izzadás!

„Piszkos” anyagiak

A kerékpározás a legolcsóbb közlekedési forma. A Velo! nagyjából egy havibérlet árából változtatja meg az életed: ha csak a nyári hónapokban minden nap kerékpárral közlekedünk, egy autós kb. 60000; míg egy tömegközlekedő 30000 Ft-ot takaríthat meg! Egy évre vetítve akár egy nyaralás árát spóroljuk meg észrevétlenül, ha kerékpározunk!
Viszlát benzinkút, viszlát havibérlet!

 

Győzködjünk még? Olvass tovább!